Het is dinsdag. Vanavond weer een persco. Ik zit in quarantaine met mijn lief. En ik voel mezelf weer in de afwachtende houding staan, de adem beetje ingehouden: Welke kant gaat dit op? Worden we ziek? Wat gaan ze vanavond zeggen? Kan ik mijn sessies blijven geven? Ik voel de alertheid in mezelf èn om me heen. En hoe moeilijk het is om in deze verlamming te blijven kiezen voor de stem van mijn hart. Te blijven kiezen voor dat wat voedend is voor mijn lijf, mijn ziel, voor onze aarde. Ik word er verdrietig van. En als we het nou eens om zouden keren..

Hoe zou het zijn als degene die het hoogst staan in de samenleving ons zouden vertellen over de wijsheid van de aarde? En de wijsheid in ons hart? Als het normaal wordt om te luisteren naar dat wat we allemaal al weten, diep van binnen?

Hoe zou het zijn als we van elkaar leren hoe de natuur aanwezig is en heling biedt op zoveel vlakken?

Hoe zou het zijn als de verhalen over levenswijsheid weer rond het vuur gedeeld worden, waar we onze eigen inspiratie uit halen?

Mijn helpt het om steeds weer terug te keren naar deze 3 dingen. Zelfzorg, natuurlijke heling en levenswijsheid (uit verschillende culturen) delen. Hier wat tips die mij helpen in deze tijd:

  1. Laat je telefoon nog even van internet af als je op staat. Eerst je lijf voelen, opfrissen, bewegen, voeden en dan pas weer internet. Het helpt om beter te voelen hoe het met jou is. En vooral: dat je van jezelf meer rust en vrede hebt, beter in het hier en nu kunt zijn als je wifi vrij bent. Dit kun je ook een paar keer per dag doen rond je breaks. Werkt als een heerlijk pauze voor je hoofd en helpt prikkelverwerking.
  2. Doe een wildplukcursus. Ik vind het heerlijk om te leren hoe zoveel gezonds gewoon om de hoek groeit, gratis en multi inzetbaar. Zoals de brandnetel bijvoorbeeld. Ik sta er van versteld. De wildplukcursus die ik doe is van de wilde school. Online dus kun je altijd mee aan de slag, maatregelen of niet 🙂 Daarnaast is het ook erg inspirerend om eens een workshop te doen waarin je zalfjes of hoestdrank maakt van natuurlijke middelen. Kijk maar eens wat er bij jou in de buurt is.
  3. Het doet me goed om met mooie mensen om het vuur te zitten of bij mij thuis te eten bij de kachel. Verhalen uitwisselen, levenservaring delen. Het werkt inspirerend en verbindend. Daarnaast zijn er prachtige documentaires over levenswijsheid uit verschillende culturen. Mooie aanraders: Down to earth, Biggest little farm, Adam, the wisdom of trauma.

Ik wens je aanwezigheid en ruimte om jouw hart te horen!