Vroeger hadden we thuis een grote Holly Hobby poster: samen ben je niet alleen. Dat stond er. Ik snapte het niet zo goed. Dat was toch een waarheid als een koe? En ergens kriebelde dat ‘alleen’. Het gaf me een verdrietig gevoel, want ja, je bent niet altijd samen. En alleen kende ik vooral als: onbegrepen, anders, me niet kunnen verbinden omdat ik me zo anders voelde… Lastig. 

De laatste jaren ben ik het anders gaan vertalen: Samen ben je meer dan twee… in verbinding kom je tot zoveel meer, samen=openheid=stroom… 

Al wandelend op mijn (zeer dynamische levens-) pad kom ik af en toe kadootjes tegen. Bijvoorbeeld een prachtige plek om tot rust te komen, of mijn stroom weer te voelen zoals ik beschreef over mijn ervaring in Spanje. Of een inspirerend boek: waar ik mezelf in herken. Of een heerlijke dansavond: waar mijn hart sneller van gaat kloppen, mijn ogen van gaan stralen. En soms is het een ontmoeting. 

Ik droomde al een tijd van het opzetten van een jaargroep: voor mensen die hun hart willen volgen, maar zich hierin alleen voelen, of juist inspiratie op willen doen, het lastig vinden om het pad te blijven zien… Ik pruttelde er op, schreef teksten en het bleef een droom in mij. Ik verlangde naar medereizigers waarmee ik mijn kennis en ervaring als trainer en mens kon inzetten, maar kwam niet tot de uitvoering.

En op een dag ‘wandelde’ Simon langs. Ik kende hem al jaren, maar ineens wandelden we samen, al pratend over forgotten hearts: een prachtige titel uit zijn aanbod. Over je hart volgen en welke eenzaamheid daar ook bij kan horen. Simon is graag buiten, hij heeft er zijn werk van gemaakt. Als coach in de natuur en reisgids begeleidt hij mensen, dichtbij hier in de omgeving of wat verder weg en natuurlijk op de camino in Spanje. Ik begeleid mensen graag terug hun lijf in, wandel een stukje mee op hun pad en ja, ik ben ook erg graag in de natuur. Je voelt het vast al aankomen: Samen ben je niet alleen. 

 

Het voelt als een kadootje op mijn pad: ineens snapte ik het! Oh, ik hoef dit niet alleen te doen. Samen is meer dan twee… Als ik de groep samen geef met een man, kan ik al mijn vrouwelijke energie er in kwijt, zoals hij het mannelijke deel. En alle harten-volgers/onderzoekers/reizigers kunnen bij beide verschillend stromen, laven, vinden, zijn. 

De jaargroep komt er dus. Dat snap je! Nu met twee bevlogen mensen als medereiziger op het pad van jouw hart. 

Met deze jaargroep willen we een plek creëren waar je kunt thuiskomen, uitrusten, opladen en je pad op jouw manier vervolgen. Ons forgotten heart is een rode draad in de training. Wat heeft jouw hart je te zeggen? En hoe verneem je dit in het jachtige bestaan? Hoe blijf je je hart voelen als het betekent dat mensen je soms minder begrijpen of niet achter jouw keuzes staan? 

We gaan dus naar binnen, maar ook naar buiten. Je bent jezelf, we zijn met elkaar. Om een paar thema’s te noemen: houvast, verlies, man-vrouw zijn, eenzaamheid, genieten. En er is ook ruimte voor je eigen inbreng! 

Nieuwsgierig? Mooi – Kom een dag meedoen zodat je kunt ervaren hoe we dit doen. Op zaterdag 23 maart vindt de introductiedag plaats in Groningen. 

Voor aanmelding en meer informatie mail je met: jezelf.nu@gmail.com, of bellen kan ook:  06-46541169